Tervetuloa Roche Foundation Medicine –sivustolle

Sivuston tarkoituksena ei ole antaa lääketieteellistä neuvontaa. Sivusto on Rochen tuottama ja sen tarkoituksena on jakaa informaatiota Foundation Medicinen palveluista yhteistyössä Rochen kanssa. Valitse vaihtoehto:

 

 

 

 

Nestebiopsia-analyysimme potilaille, joilla on kiinteä kasvain 1,2.

Käyttö kliinisessä työssä

Uusia mahdollisuuksia yhdellä verinäytteellä

FoundationOne Liquid laajentaa kattavan geeniprofiloinnin mahdollisuuksia tuoden sen saataville myös verinäytteestä tehtävänä nestebiopsia-analyysinä. FoundationOne CDx on suositeltava analyysi, mikäli kudosnäytettä on riittävästi. Kun kudosnäyte ei ole mahdollinen, kudosta on liian vähän tai tauti etenee, voi olla hyödyllistä tehdä FoundationOne Liquid -analyysi1,2.
FINLAND_07_foundationOne liquid_03_clinical uses_v2Epäily taudin etenemisestäLääkehoitoottoJos kudosnäyte ei ole riittäväKudosbiopsia ei ole mahdollinenKudosbiopsia mahdollinen Potilaalla kiinteä kasvainYksi verinäytteen-
Geenit ja biomarkkerit

Analysoi 70 geeniä ja raportoi korkean MSI-statuksen

FoundationOne Liquid hyödyntää kattavaa geeniprofilointia ja pystyy yhdellä testillä toteamaan geenien eri muutostyypit. Tämän lisäksi korkea mikrosatelliitti-instabiliteettistatus (MSI) raportoidaan 1. Korkea herkkyys ja tarkkuus takaavat sen, että voit luottaa löydöksiin 1.
MSI Pistemutaatiot Insertiot ja deleetiot Kopiolukumuutokset Mikrosatelliitti-instabiliteetti Uudelleenjärjestäytymiset Analysoi70syöpään liitettyä geeniä

ctDNA

Kiertävän kasvain-DNA:n tutkiminen (circulating tumor DNA, ctDNA)

Syöpäpotilaan verenkiertoon irtoaa DNA:ta sekä terveestä kudoksesta (cell free DNA, cfDNA) että kasvaimesta (circulating tumor DNA, ctDNA). Tätä DNA:ta on hyvin vähän verenkierrossa ja se on katkennut pieniin palasiin. Sen määrä vaihtelee eri syöpätyyppien ja potilaiden välillä. FoundationOne Liquid hyödyntää edistynyttä ctDNA:n eristystä pystyäkseen tarkasti tunnistamaan ctDNA fragmentit verinäytteestä.
FINLAND_07_foundationOne liquid_05_ctDNA_v2KasvainkudosSolukuolemaNekroosiEritysTerve kudosTärkein cfDNA:n lähdeSoluvapaa-DNAvapautuuSolukuolemactDNA vapautuu
Kattava raportti

Kliinisen päätöksenteon tukena

Selkeä ja kattava raportti antaa lisätietoa potilaan genomin muutoksista ja niiden vaikutuksesta täsmähoitojen ja kliinisten lääketutkimusten sopivuuteen potilaalle. Raporttiin voidaan yhdistää tiedot aiemmista Foundation Medicine -testeistä, jolloin saadaan käsitys syövän muutoksista ajan myötä 4.

References
  1. FoundationOne®Liquid Technical Specifications, 2018. Available at: https://www.foundationmedicine.com/genomic-testing/foundation-one-liquid (Accessed March 2019).
  2. Clark TA et al. J Mol Diagn 2018; 20: 686–702.
  3. FoundationOne®Liquid Specimen Instructions 2018. Available at: https://www.foundationmedicine.com/genomic-testing/foundation-one-liquid (Accessed March 2019).
  4. Data on file: FoundationOne®Liquid Sample Report, 2018.